SÖYLEŞİ: GÜVENCESİZ İŞ VE SPOR ALANINDA İSTİHDAM

12 Mayıs 2021 Çarşamba 12:30

       ‘Esnek çalışma’, ‘İşi öğrenme’, ‘Çalışma saatlerini çalışanın belirlemesi’ gibi kulağa hoş etiketlerin altında toplumda adil bir yaşam sürme, temel haklara erişme ve güvenli bir gelecek inşa etme zorlaşmakta, insanları sürekli iş değiştirmeye, ağır şartlar altında çalışmaya, geçinebilmek için aynı anda birden fazla işte çalışmaya zorunlu kılmakta veya işsiz bırakabilmektedir. Bu mini söyleşi güvencesiz iş konusunu kavramsal olarak tanıtarak spor içerisindeki farklı iş alanlarında neler yaşandığına genel bir giriş yapmayı amaçlamaktadır. Etkinlik üniversite dışından katılmak isteyenlere açıktır.

Zoom linki ve kayıt için kısa formu doldurunuz: https://forms.gle/xU3423zRGJ42PjXq6

Konuşmacılar 
Burcu Ayan
      Mühendis olmak için girdiği İTÜ’den ayrılıp Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji bölümünde lisans eğitimi aldı. Bilgi Üniversitesİ Kültürel İncelemeler bölümünde yüksek lisansını tamamladı ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünde doktora eğitimine devam ediyor. Yüzme antrenörü de olan Burcu Ayan, 2017’den beri BoMoVu’da (Sosyal Güçlendirme için Spor ve Beden Hareketi Derneği) çeşitli programların spor koordinatörü olarak çalışıyor.
 
Safter Elmas
   Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunudur. Şu anda Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalışmakta ve doktora eğitimini sürdürmektedir. İletişim Yayınlarından çıkan ‘“Bi Futbolcu Olursak...” Futbolda Profesyonellik, Sınıf Atlama ve Hayal Kırıklığı’ adında bir kitabı bulunmaktadır. Sporda Psiko-Sosyal Alanlarda akademik araştırmaları bulunuyor. Başlıca çalışma alanları, toplumsal sınıflar ve spor, toplumsal cinsiyet ve spor, erkeklik psikolojisi ve spordur.

Resim
 
Bu içerik 06.05.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 866 kez okundu.