FAKÜLTEMİZİN DEKANLIK DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

   

Fakültemiz  Dekanlığı görevine, Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı ve Uluslararası Voleybol Hakemi Prof. Dr. Nurper Özbar atandı.

Fakültemiz dekanlık devir teslim töreni gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz uhdesinde bulunan Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı görevine Prof. Dr. Nurper Özbar atandı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen törende Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurper Özbar’a devretti. Trakya Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşen devir teslim töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu da yer aldı.

Devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’a bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler ve başarılı çalışmalardan ötürü teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. Nurper Özbar’a da yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi.

Ulusal ve uluslararası arenada ülkemizi ve üniversitemizi başarıyla temsil eden Prof. Dr. Nurper Özbar’ın, fakülte için önemli hizmetlerde bulunacağına inandığını belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesini birlikte daha ileriye götürmek için çalışacaklarını belirtti.

Dekanlık görevine başlamasından dolayı mutluluğunu dile getiren Prof. Dr. Nurper Özbar ise kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getirmek için elinden gelen gayreti göstereceğini belirterek, desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.

Prof. Dr. Nurper Özbar Kimdir?

1978 yılında İstanbul’da doğdu. 1995 yılında Pendik Lisesi’nde öğrenimini tamamladı ve aynı yıl Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna girdi. Lisans eğitimini Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve okul birincisi olarak 1999 yılında tamamladı. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek Lisansını 2002 yılında, Doktora eğitimini ise 2007 yılında Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. 2013 yılında Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Yrd. Doç. kadrosuna atandı. Aynı yıl Antrenörlük Eğitimi Bölümü Başkanlığı görevini üstlendi. 2016 Nisan ayında Doçentlik unvanını aldı. 2022 yılı Ocak ayında Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde Prof. Dr. unvanı ile çalışmaya başladı.

Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış birçok makalesi, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş birçok bildirisi bulunmaktadır.

“UEFA A” lisanslı futbol antrenörü ve Uluslararası Voleybol Hakemidir. Uluslararası Voleybol Hakemi olarak yurt içi ve yurt dışında birçok müsabakada görev aldı. Peru'da düzenlenen 2015 FIVB U-18 Kadınlar Dünya Şampiyonasında Final müsabakasını, Montrö’de düzenlenen 2016 Dünya Mastırlar Voleybol Liginde Final müsabakasını, Meksika'da düzenlenen 2017 FIVB U-20 Kadınlar Dünya Şampiyonasında Final müsabakasını ve 2018 Haziran ayında Macaristan’da oynanan Golden Lig Final müsabakasını yönetme başarısını gösterdi. Japonya'da düzenlenen 2018 FIVB Kadınlar Dünya Şampiyonası, 2019 FIVB Kadınlar Dünya Kupası müsabakalarında görev aldı. 2021 yılında Sırbistan'da düzenlenen Kadınlar Avrupa Şampiyonası Final müsabakasında yardımcı hakem olarak görev aldı.

FIVB A Klasmanında yer alan Prof. Dr. Nurper Özbar, 2022 CEV Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi Süper Finalinde Yardımcı Hakem olarak, 2022 FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi (VNL) Dev Final müsabakasında Başhakem olarak görev yaptı.

 

Ek Resimler
Bu içerik 06.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 319 kez okundu.