ADAY ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURULUR

     Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın 18.08.2020 tarih ve 75850160-301.01.01-E.50074 saylı yazısı ile özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda öğretmenlik bölümlerini tercih edebilmek için 800.000 içinde olma şartının belirlenmesinde TYT puanı yerine Y-TYT puanının kullanılması uygun görülmüştür.

 

      Bu nedenle 2020-YKS sonuç belgesinin sağ alt kısmında “ yerleştirme puanları ve başarı sıraları kısmında YERLEŞTİRME bölümünde  (Ek puanlı yerleştirme değerlendirilmeyecektir)  Y-TYT puanı ve başarı sırası bölümü vardır. Bu kısımda başarı sırası 800.000 içinde olan ve bir önceki başvurusunda TYT puanı yetmediği için fakültemiz Beden Eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü tercihi yapamayan adayların ekteki dilekçeyi doldurarak (tarayıp ya da fotoğrafını çekerek) ksbf@trakya.edu.tr  e-mail adresine ulaştırması ve tercihlerinin tekrar değiştirilmesi talep etmesi gerekmektedir.
         TYT puanı ile 800.000 içinde olduğu için Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi 2020 Giriş Sınavları online başvuru ekranını kullanarak öğretmenlik bölümü tercihi yapabilmiş adayların, tekrar başvuru yapmasına gerek yoktur. YÖK’ün ilgili yazısı gereği tercihler Y-TYT ye göre alınacak ancak yerleştirme işlemlerinde tüm hesaplamalar TYT üzerinden yapılacaktır. Bu nedenle herhangi bir hak kaybı söz konusu değildir.
      Tercih değiştirme işlemi (Sadece Bölüm ve program tercihi değiştirilebilir. Branş değişikliği yapılmayacaktır) adayın imzalı talebi doğrultusunda Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesince yapılacaktır. Sınavların tamamlanmasının ardından asılacak çarşaf listede dilekçesinde belirttiği değişiklikle ilgili hata olduğunu düşünen adayların Fakültemiz 2020 Giriş Sınav kılavuzunun 11 shf /  B maddesinde (2020 Giriş Sınav Sonuç Listesine İtirazlar ) belirtildiği şekilde itiraz etmeleri  gerekmektedir.
       Aday öğrencilerimize önemle duyurulur.

Dilekçe için tıklayınız
Bu içerik 17.08.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 2445 kez okundu.