2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIRKPINAR SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNE YATAY GEÇİŞ YAPMAYA HAK KAZANAN ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM 2. SINIF ASİL VE YEDEK ÖĞRENCİLERE İLİŞKİN LİSTE GÜNCELLENDİ

Fakültemiz Antrenörlük Eğitimi Bölümü 2023-2024 Eğitim – Öğretim Yılı Yatay Geçiş Başvuru Sonuçlarına itirazı ile ilgili  Um***** GÜ****** ’ın  dilekçesi     ilgili bölüm   komisyonunca değerlendirildi.
      Üniversitemiz Senatosu tarafından ilan edilen 21 Haziran 2023 tarihli 02 No'lu kararında belirtilen Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik Gereği Yapılacak Kurumlar Arası Yatay Geçiş Esasları'nın "Yurt İçi Yükseköğretim Kurumlarından Üniversitemize Yapılacak Yatay Geçişlerde" maddesinin Genel Esaslar madde 4 bendinde yer alan; "başarısız dersi olmaması" şartını taşımadığı için başvurusu reddedilen Um***** GÜ****** ’ın   başvuru dosyasında sunmuş olduğu Türkiye Şampiyonalarında ilk üç (3) dereceye girdiğini belirten derece yazısının olduğu ilgili komisyon tarafından tespit edilmiş olup, tekrar yine aynı  maddenin devamında  yer alan  " (Olimpiyat, Dünya, Avrupa ile uluslararası ve Türkiye Şampiyonalarında ilk üç (3) dereceye giren (takım veya ferdi) sporcu öğrencilerden alttan dersi olmaması  şartı aranmaz.)" ibaresi gereği yatay geçiş başvuru şartlarının taşıdığı anlaşılmış  ve 2023-2024 eğitim öğretim yılı yatay geçiş yapmaya hak kazanan antrenörlük eğitimi bölümü örgün öğretim 2. Sınıf asil ve yedek öğrencilere ilişkin liste ilgili bölüm komisyon başkanlığının görüşü doğrultusunda aşağıdaki şekliyle güncellenmiştir.

ADI SOYADI

GENEL NOT ORTALAMASI

DURUMU

GÖ*** GÜ****

ASİL

MU**** ER** ME**

ASİL

UM***** GÜ******

YEDEK

SE*** DE*****

YEDEK

YE*** YA******** (*)

2.28 (59,86)

RET

(*)  YE*** YA********, Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik Gereği Yapılacak Kurumlar Arası Yatay Geçiş Esasları'nın "Yurt İçi Yükseköğretim Kurumlarından Üniversitemize Yapılacak Yatay Geçişlerde" maddesinin A-1 bendinde yer alan; "Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının yüz üzerinden en az 70 olması veya eşdeğeri olması" şartını taşımadığı için başvurusu  reddedilmiştir.

Bu içerik 12.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 425 kez okundu.