10-16 Mayıs 2022 Engelliler Haftası

Ülkemizde ve Birleşmiş Milletler üyesi diğer ülkelerde 10-16 Mayıs günleri Engelliler Haftası olarak kabul edilmiştir. Bu hafta engelli bireylerin haklarını ilgilendiren konularda; farkındalık çalışmaları ve bilgilendirmelerin yapıldığı, etkinliklerin düzenlendiği özel bir haftadır.
      10 Mayıs Salı günü Engelliler Haftası Açılış Törenine T.Ü. Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Etkileşim Destek Grubunu oluşturan öğrencilerimiz Grup Danışmanı Öğr.Gör. Nilüfer SİVRİKAYA TOKGÖZ eşliğinde katılım sağlamıştır. Etkileşim Destek Gurubunu oluşturan öğrencilerimiz bütüncül bir bakış açısıyla kapsayıcı üniversite ikliminin oluşturulmasında etkin rol almaktadırlar. Grup Danışmanı Öğr. Gör. Nilüfer SİVRİKAYA TOKGÖZ ilimizde engellilik alanında çalışan STK’lar adına yaptığı konuşmasında; “engelli haklarının ayrımcılık odağında gelişen bir insan hakları ve eşitlik meselesi olduğu farkındalığıyla ileri kazanımlar elde edebileceğimizin güvencesinin toplumsal duyarlılık ve kamuoyu desteği olduğu bilinci ile “Yardım Nesnesi Değil Hak Öznesi” olma çabası içinde toplumun her kesiminin desteğini beklediklerini ifade etmiştir.
Bu içerik 10.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 196 kez okundu.